Napelemes rendszerek

A napelem technológia a napsugarak, pontosabban a bennük rejlő elektromágneses energia hasznosításán alapul. A napelem rendszer környezetbarát módon állít elő a napenergiából villamos energiát, azaz elektromos áramot. A napelem kiváló hatásfokú, költséghatékony és környezetkímélő alternatíva az elektromos áram előállítására.

Egy hálózatra termelő napelem rendszer főbb részei: napelem, tartószerkezet, kábelek, túlfeszültség védelem, inverter, ad-vesz villanyóra amely az áramszolgáltató tulajdona. A napelemek által megtermelt egyenáramot az inverter átalakítja a hálózattal azonos 230V 50Hz-es váltóárammá. Ezt már közvetlenül is elhasználhatjuk, de ha többet termelünk mint a pillanatnyi fogyasztásunk, akkor a szolgáltató vissza veszi az általunk megtermelt zöld energiát.

A napelemekre általában 20-25 év a teljesítmény garanciát nyújtanak a gyártók, míg élettartamuk jellemzően 25-30 év. A hasznosításában hosszabb távon számottevő növekedés várható.

Vállalkozásunk a napelemes rendszerek tervezését, engedélyeztetését és kivitelezését vállalja, minőségi anyagok felhasználásával.

AlbaNet Informatika Kft.

info@albanet.hu