Az Albanet Informatika Kft. Európai Uniós támogatásból hajtott végre eszközbeszerzést és informatikai fejlesztést.

 2011. szeptember 19.

Az Albanet Informatika Kft. 1 776 690 Ft csekély összegű, vissza nem térítendő támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési Operatív Program támogatási rendszerében a GOP 2.1.1-11/M-2011-0186 azonosító számú, „Albanet Informatika Kft. eszközbeszerzés és informatikai fejlesztés” című projekt keretében.

Támogató: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Közreműködő szervezet: Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.

Hitelt nyújtó: Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány


Az Albanet Informatika Kft., jogelődjét figyelembe véve, 20 éve tevékenykedik az informatikai iparágban. Fő tevékenységi területe a strukturált kábelhálózatok telepítése.

A strukturált kábelhálózatok megfelelőségének igazolása célműszerek segítségével történik. Ezek a célműszerek a használat és a technológia fejlődésének következtében amortizálódnak, így cseréjük időről-időre szükségessé válik.

A strukturált kábelhálózatok telepítése a telephelytől különböző távolságban, változó bonyolultsággal folyik. A távolság áthidalása és a változó műszaki tartalom követése mobil informatikai eszközök alkalmazását teszik szükségessé.

Jelen Európai Uniós támogatás segítségével vásárolt mérőműszerek és informatikai eszközök a fentiekben felsorolt tevékenységeket erősítik, biztosítva ezzel a megfelelőség maradéktalan teljesülését, a megrendelői minőség fokozását, növelve ezáltal a tevékenységünk nyereségességét.

 

A beruházás főbb lépéseit az alábbiakban ismertetjük:

- 2011.07.15-én szerződéskötés a digitális kábelszkenner és optikai tartozék szállításáról,

- 2011.07.18-án szerződéskötés a hardver eszközök szállításáról,

- 2011.07.20-án a hardver eszközöket és szoftvereket hivatalosan átvettük és még aznap üzembehelyeztük,

- 2011.08.05-én a digitális kábelszkennert és optikai tartozékot leszállították. A mérőeszközök akkumulátorait feltöltöttük és kipróbáltuk őket,

- 2011.09.14-én Nagy Balázs és Réti Zsolt munkatársainkat a szállító cég, egy tanfolyam keretében kioktatta a mérőműszerek szakszerű használatáról, az új szabványok mérési előírásairól,

- 2011.09.14-én mérőműszereket üzembehelyeztük.

 A beruházás eredményének hatására, már egyidőben, két helyszínen is tudunk megfelelőségi méréseket végezni, melynek nagy hasznát vesszük jelenleg folyó munkánk során, ahol 27 helyszínen építünk ki strukturált kábelhálózatokat.

Az információk áramlását a telephely és a munkavégzés helyszínei között a hardver eszközök segítik.

 

 Gránási János

ÜgyvezetőVállalkozás neve, vagy a projekt címe.

Cím: Albanet Informatika Kft.

E-mail: info@albanet.hu

Honlap: www.albanet.hu

www.ujszechenyiterv.gov.hu


AlbaNet Informatika Kft.

info@albanet.hu